Сагата с участието на Новак Джокович на Australian Open е най-коментираната тема в света на спорта. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

В момента световният №1 е настанен в хотел за бежанци, като неговите адвокати поискаха от съда той да бъде преместен в хотел с тенис корт, където да може да тренира.

"Ситуацията наистина е прецедент. Джокович беше сигурен, че ще играе на Australian Open, но сега е в изолация и изчаква решението на съда дали ще бъде депортиран. Решението за деветкратният шампион на турнира ще бъде взето в понеделник. Сякаш липсата на синхрон между властите е причината за драмата. Сърбинът получи медицинско изключение от два независими източника – единият създаден от Австралийската тенис федерация и друг от здравните органи на щата Виктория, откъдето не са били уведомени чии документи проверяват. От лагера на Джокович са използвали факта, че през юни 2021 г. е преболедувал коронавирус и не е нужно да се ваксинира. Но това не е задължителна причина за медицинско изключение и решенията на двата източника нямат сила пред граничните власти, които спряха световния №1. Т.е., изглежда, че решението няма общо с вида виза, а е изцяло свързано с отказа за ваксина. Има спекулации, че други трима тенисисти са били допуснати в страната с медицинското изключение, предоставено и от Джокович. Но това не е официална информация и имена не се споменават", обясни Коларов.

Той коментира и началото на сезона на сингъл на Григор Димитров. "Гришо започна участието си на турнира ATP 250 в Мелбърн с обрат над аржентинеца Факундо Банис за почти три часа. Българинът допусна да бъд пробит в първите два сета, но в третия беше безупречен и спечели мача. В спор за място на1/2-финалите той играе срещу Ботик ван де Зандсхулп . Това е първи мач между двамата и започна буквално преди малко", добави Коларов.

Относно наградните фондове, той заяви, че с победата си на 1/8-финалите, Димитров е спечелил малко над 15 000 долара. "За победителя в турнира са предвидени 87 370 долара, а за подгласника 48 365 долара", добави Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор.  

Снимка: БГНЕС