Най-добрият български боксьор в тежка категория – Кубрат Пулев, излиза срещу двукратния шампион на UFC Франк Мир в Тексас в мач от новия спорт Траяд Комбат. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той заяви, че битката ще се проведе по нови правила и ще се състои на триъгълен ринг. "Правилата са смесени. Разрешени са всички удари от бокса и част от ударите в ММА. Забранени са ритници, лактите, боят на земя и хватките за предаване. Освен това Пулев ще смени боксовите ръкавици и ще играе с доста по-малки и пръстите му ще са свободни. Според анкета сред феновете на специализирания сайт Fite.tv Кобрата е фаворит с внушителните 79% от участниците. Галавечерта ще е мащабна и мачът между Кобрата и Мир е главното събитие. Участие в шоуто ще вземе и една от най-популярните музикални групи в света - "Металика". Събитието започва в 03.00 часа сутринта българско време на 27 ноември, очакванията са Пулев и Мир да излязат на ринга към 06.00 часа. Цените на билетите са между 50 и 300 долара, а бейзболният стадион в Тексас е с капацитет 40 000 зрители", каза Коларов.

Той говори и за наградните фондове за Кобрата и Мир. "Според канала в Youtube – "Спортната джунгла", Пулев може да прибере 500 хиляди долара, но това далеч не е най-големият хонорар в кариерата му. Според редица авторитетни сайтове от чужбина, нетната стойност на българина от бокса е 11 милиона долара. Най-много е спечелил от сблъсъка с Антъни Джошуа – 4 млн. долара, от победите над Хюи Фюри и Райдъл Букър е прибрал по 1,5 млн. долара, а след загубата от Владимир Кличко е забогатял с 1,2 млн. долара", каза още Коларов. 

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за наградните фондове в професионалния голф тур.

Снимка: БГНЕС