Звездата на баскетболния Барселона Никола Миротич отново е най-скъпоплатеният в Евролигата. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Крилото на каталунците ще прибере 5 милиона. евро през предстоящия сезон, като с бонусите сумата може да стигне 5,5 млн. евро. Веднага зад него се нареждат лидерите на Анадолу Ефес – Шейн Ларкин и Василие Мицич. Американският гард ще заработи 4 млн. евро, докато на сръбският плеймейкър ще му бъдат изплатени 3,3 млн. евро. Заплатата на Александър Везенков в Олимпиакос е 900 хил. евро на година", каза Коларов.

Той обърна повече внимание и на Везенков. "Звездата ни получи поредно голямо признание. Той беше поставен на 7-мо място в класацията за 50-те най-добри баскетболисти в Евролигата, изготвена от авторитетното издание Eurohoops. Ранглистата се изготвя на база на статистическите показатели, ролята на играча в отбора и влиянието му върху представянето на неговия тим в най-силния клубен европейски турнир. №1 в класацията е звездата на Анадолу Ефес Василие Мицич, а неговият съотборник Шейн Ларкин заема 2-ата позиция. Трети е Валтер Таварес от Реал Мадрид", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за резултатите от Евролигата, за представянето на Лудогорец в Лига Европа и за потенциален мач на Кубрат Пулев срещу Тайсън Фюри.

Снимка: БГНЕС