Отборът на Левски значително е покачил цената си след финала за Купата на България, докато тимът на ЦСКА я е понижил. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"През месец май футболистите на "червените" бяха оценени на обща стойност малко над 15,5 млн. евро, а тези на "сините" на почти 9,2 млн. евро. Сега ситуацията е по-различна, макар че ЦСКА отново има по-скъп отбор. Но разликата е доста по-малка и "армейците" са поевтинели, сравнение с пролетта – 14,8 млн. евро срещу 13,35 млн. евро за Левски", каза гостът, след което обясни и на какво се дължи разликата.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на Левски в момента:
Име  Позиция Цена
1.Георги Миланов халф €1,3 млн.
2.Ноа Сонко Сундберг защитник €1 млн.
3.Хосе Кордоба защитник €1 млн.
4.Уелтън крило €1 млн.
5.Андриан Краев халф €900 хил.
Обща цена:   €13,35 млн.


"Цените на някои от футболистите са се променили, защото варират непрекъснато според множество фактори. Селекцията също има голямо значение. Все пак ЦСКА продаде Жорди Кайседо, който беше най-скъпият им играч. Отделно някои от титулярите на "червените" сега струват по-малко. Това са Юрген Матей и Амос Юга, които поевтиняха с 200 хил. евро, Густаво Бусато със 100 хил. евро и т.н. Това се дължи на намаляващия срок на договорите, възрастта, но най-вече на факта, че за разлика от миналия сезон, този ЦСКА не се класира за групите на Лигата на конференциите. От своя страна Левски спечели Купата, завърна се в Европа, елиминира ПАОК и въпреки отпадането от Хамрун Спартанс, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Георги Миланов, Уелтън и др., повишиха пазарната си стойност", каза още гостът.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на ЦСКА в момента:
Име Позиция Цена
1.Брадли де Нойер защитник €1,5 млн.
2.Юрген Матей защитник €1,3 млн.
3.Лазар Туфегджич халф €1,2 млн.
4.Дюкенс Назон нападател €1 млн.
5.Густаво Бусато вратар €900 хил.
Обща цена:   €14,8 млн.


Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за отказването на Роджър Федерер и за ЕвроБаскет 2022.  

Снимка: Lap.bg