Съставът на ЦСКА е по-скъп от този на Левски с над 6 милиона евро. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

В неделя вечните съперници ще се изправят един срещу друг във финала за Купата на България. Големият мач ще се играе на националния стадион от 17.00 часа и билетите за него бяха изкупени като топъл хляб.

"По данни на Transfermarkt, настоящият състав на ЦСКА струва малко над 15,5 милиона евро, докато отборът на Левски е оценен на почти 9,2 млн. евро. Най-скъп от "червените" логично е голмайсторът им Жорди Кайседо. Според портала, той струва 2 млн. евро, но не е тайна, че ЦСКА иска да го продаде за 5 млн. евро. №1 на "Герена" по този показател е Георги Миланов – 1,2 млн. евро. Приготви ли сме таблици (б.р.: виж долу) с петте най-скъпи играчи на двата отбора", каза Коларов.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на ЦСКА
Име  Позиция Цена
1.Жорди Кайседо Нападател 2 млн. евро
2.Юрген Матей Защитник 1,5 млн. евро
3.Брадли Мазику Защитник 1,5 млн. евро
4.Густаво Бусато Вратар 1 млн. евро
5.Амос Юга Халф 1 млн. евро
Обща цена на ЦСКА:   15,54 млн. евро


Но кой е фаворит в големия мач? "В тези мачове никога няма фаворит. Виждали сме какво ли не. Моето лично мнение е, че ЦСКА има минимално предимство заради статистиката. Тя показва, че Левски не е печелил Вечното дерби в 10 поредни сблъсъка, от които 6 завършиха наравно. Но що се отнася до Купата на България, "сините" имат значително предимство. До момента най-титулуваните клубове у нас са играли 16 финала, от които Левски е спечелил 9. "Сините" надделяха и в последните три финала срещу ЦСКА – 5:0 през 1998 г., 3:1 през 2002 г. и 2:1 през 2005 г. В общия баланс в турнира имат 40 мача, от които Левски е спечелил 21, 9 са победите за "червените", при 10 равенства", каза още Коларов.

  • Топ 5 на най-скъпите футболисти на Левски
Име Позиция Цена
1.Георги Миланов Халф 1,2 млн. евро
2.Радослав Цонев Халф 700 хил. евро
3.Драган Михайлович Защитник 650 хил. евро
4.Иван Горанов Защитник 600 хил. евро
5.Ноа Сонко Сундберг Защитник 600 хил. евро
Обща цена на Левски:   9,19 млн. евро


Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за предстоящите мачове на братя Пулеви в САЩ.   

Снимка: Lap.bg