Олександър Усик и Антъни Джошуа ще вземат хонорар от по 40 милиона долара за утрешния мач помежду си. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова. 

"Украинецът ще защитава четирите световни титли в реванша с Антъни Джошуа. Усик ги отне от британската суперзвезда с шокираща за мнозина победа в Лондон миналата година, а сега двамата ще се изправят в ответна среща, която ще се проведе в Джеда (Саудитска Арабия). Първоначално арабските инвеститори, които финансират мача, бяха осигурили награден фонд в размер на 60 милиона долара. После обаче сумата е набъбнала до 80 милиона долара. И без значение кой спечели битката, двамата ще вземат по 40 милиона долара", каза Коларов. 

Той говори и за новия договор на суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс. "Той се съгласи да продължи договора си с тима за още  две години със заплата от над 97 милиона долара. В контракта има и опция за още един сезон. Удължаването на договора прави Джеймс най-печеливш в историята на НБА с 532 милиона долара постъпления от заплати. Предишният рекорд се държеше от нападателя на Бруклин – Кевин Дюрант (508 милиона долара)", добави Коларов.

Във видеото вижте целия разговор. В него гостът говори още за мачовете на ЦСКА и Лудогорец в Европа, както и за ЕвроБаскет 2022.