Легендата ЛеБрон Джеймс официално стана милиардер. Според Forbes, състоянието му вече се оценява на 1 млрд. долара. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

Но как ЛеБрон успя да изпълни една от големите си цели, които си постави още през 2014 г. "Джеймс, който едва за четвърти път пропуска плейофите в НБА за 19 сезона, е спечелил повече от 385 млн. долара от заплатите си в НБА, където освен за ЛА Лейкърс, игра още за Кливланд и Маями. Останалите приходи на Краля са от рекламни договори и други странични дейности. ЛеБрон е известен с това, че редовно инвестира немалки суми в различни бизнес начинания, при това с голям успех. Най-ярките примери са във веригата пицарии Blaze Pizza, във Fenway Sports Group, която има дялове в Ливърпул и бейзболния Бостън Ред сокс, както и в недвижими имоти. Друга значителна част от състоянието на звездата се дължи на неговата компания SpringHill, която стои зад филма "Космически забивки: Нови легенди" и няколко други популярни проекта. Също така ЛеБрон се превръща в първия милиардер, който е действащ състезател в НБА. Същото постигна и Майкъл Джордан, но след отказването си. Иначе от спортистите, които вече са минали тази граница, са още Тайгър Уудс, Флойд Мейуедър, Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Роджър Федерер", каза Коларов.

Той говори и за финала в НБА, където Бостън Селтикс дръпнаха с 2:1 победи над Голдън Стейт Уориърс след домакинска победа със 116:100. "Джейлън Браун поведе "Детелините"с 27 точки, Джейсън Тейтъм добави 26, а Маркъс Смарт вкара 24. Тримата добавиха и поне по 5 борби и 5 асистенции. Така те станаха първото трио от Меджик, Абдул-Джабар и Купър през 1984-а с подобно представяне в един мач от финалите. Стеф Къри водеше гостите с 31 т., а Клей Томпсън добави 25, но Бостън доминираше при борбите с 47:31, както и при точките от правоъгълника с 52:26. До голяма степен именно това се оказа решаващо за успеха. Следващият мач ще се играе на 11 юни в 04.00 часа сутринта наше време", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за финалната серия в плейофите на НБЛ, както и за футболния мач Гибралтар – България.   

Снимка: БГНЕС