Националният отбор по футбол на Северна Македония е доста по-скъп от този на България. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Съставът на съседите ни е оценен на 56 милиона евро, докато нашият струва почти 25 млн. евро. Разликата прави халфът на Наполи Елиф Елмас, който струва 24 млн. евро. Цената на Енис Барди от Леванте е 9 млн. евро, след него се нарежда Есджан Алиоски – 6,5 млн. евро. Доскоро той игра в английската Висша лига за Лийдс Юнайтед, но вече се подвизава в Ал-Ахли. За сравнение, най-скъпият български футболист в момента е Кирил Десподов – 3,5 млн. евро, следван от Антон Недялков (2,7 млн. евро). Ивайло Чочев и Доминик Янков са оценени на 1,5 млн. евро", каза Коларов по повод снощния мач, който завърши 1:1.

Рано тази сутрин започнаха финалите в НБА. "В първия мач Бостън Селтикс шокира Голдън Стейт Уориърс с обрат в края – 120:108. Това стана с фантастична последна четвърт и серия от 17 поредни точки в нея. Голдън Стейт водеше с 12 точки на старта на решителната част, но "Келтите" регистрираха забележително завръщане и отмъкнаха домакинското предимство от съперника. Така Селтикс поведе с 1:0 преди второто си гостуване в Сан Франциско. Иначе една от звездите на "Войните" – Стеф Къри, който нощеска наниза 34 точки, е фаворит за награда, която до момента му убягва. Той за първи път може да стане МВП на серията за титлата. Къри никога не е взимал отличието, въпреки че Уориърс спечелиха 3 титли от изиграните 5 поредни финала – през 2015, 2017 и 2018. Но сега Къри е фаворит на букмейкърите с коефициент 2,00. Лидерът на Селтикс Джейсън Тейтъм е втори с 2,80, следват Джейлън Браун – 11,00 и Клей Томпсън с 16,00. Преди снощния мач букмейкърите даваха предимство на Голдън Стейт в серията, като за най-вероятна развръзка се счита 4:2 победи за калифорнийци, като коефициентът за това е 7,50", каза още Коларов.

Той каза още, че цените на билетите за мача са били рекорднo високи. "Изследване не ESPN показа, че средната цена на прoпуските за ултрамодерната зала "Чейс Сентър" е била 873 долара. В сайта на Уориърс варираха между 590 и 6900 долара, а очакванията са да стават все по-скъпи с продължаването на серията. През септември 2019 г. легендарната група "Металика" имаше концерт в чудовищното съоръжение на "Войните" и средната цена на входните талони беше 542 долара. Колкото до самата залата – тя беше открита малко преди концерта на "Металика" и цената й за построяване е 1,4 млрд. долара. Капацитетът й е 18 064 места, а на нея през този сезон в плейофите Голдън Стейт имаше 9 победи от 9 мача, но снощи допусна загуба", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за европейското първенство по вдигане на тежести. 

Снимка: Lap.bg