Ливърпул привлече Дарвин Нунес от Бенфика срешу 75 милиона евро. С бонусите трансферът ще стане на обща стойност 95 млн. евро, което е рекордна входяща сделка за английския гранд. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Но скъпите трансфери на мърсисайдци сигурен знак за добро представяне ли са? "През последните години на "Анфийлд" започнаха да дават много пари за селекция, за да не изостават от Манчестър Сити. В клуба определено работят добре, защото всички играчи, които са привлечени за много пари, се представят добре в състава на Юрген Клоп. Върджил ван Дайк все още държи рекордната сума от почти 85 млн. евро, но с бонусите, Нунес ще го задмине. Клаузите за въпросните бонуси винаги са лесно изпълними, защото са изискване и на клуба-продавач. Иначе сред рекордните трансфери на Ливърпул са още Алисон Бекер, Наби Кейта, привлеченият през януари тази година Луис Диас и т.н.", каза Коларов.

  • Топ 5 на най-скъпите трансфери на Ливърпул:
Име От  Сезон Цена
Върджил ван Дайк Саутхемптън 2017/18 €85 млн.
Дарвин Нунес Бенфика 2021/22 €75 млн.
Алисон Бекер Рома 2018/19 €62,5 млн.
Наби Кейта РБ Лайпциг 2018/19 €60 млн.
Луис Диас Порто 2021/22 €47 млн.

 

Той коментира и цялостната трансферна политика на английския колос през последните години. "Разбира се, има и не толкова успешни сделки като Кристиан Бентеке, за когото бяха платени 46 млн. евро на Астън Вила през 2015 г. Помним и Анди Керъл с какви очаквания беше привлечен от Нюкасъл срещу 41 млн. евро, но тотално разочарова. Но по времето на Клоп, трансферни провали за много пари няма. Относно Нунес, той ще трябва да замени Садио Мане, който премина в Байерн Мюнхен. Заплатата на уругваеца е 140 хил. паунда седмично, а през миналия сезон 22-годишният нападател вкара внушителните 34 гола за Бенфика, включително срещу Ливърпул в мачовете между двата тима четвъртфиналите на Шампионската лига", добави гостът.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за "Уимбълдън". 

Снимка: БГНЕС