Мегазвездата Кристиано Роналдо ще печели по 26 евро на секунда, ако договорът му с Ал Насър стане факт. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

"Очаква се сделката да бъде официално обявена след празниците. Договорът на Роналдо ще е до 2030 г. Той ще играе футбол още 2,5 г., след което ще стане посланик на Саудитска Арабия и ще промотира кандидатурата на страната за домакинство на Мондиал 2030 в партньорство с Египет и Гърция. Заплатата на Кристиано ще е 200 млн. евро годишно. Това прави 16 млн. евро на месец, 3,8 млн. евро на седмица, 760 хил. евро на ден, 96 евро на час, 1600 евро на минута и 26 евро на секунда. Това е много повече, отколкото печелят звездите на ПСЖ – Килиан Мбапе и Лео Меси", каза Коларов.

Той говори и за продажбата на Финикс Сънс. "Американският милиардер и ипотечен кредитор Мат Ишбия се е съгласил да закупи Финикс Сънс и женския тим от НБА Финикс Мъркюри за рекордната сума от 4 млрд. долара. Сега трябва да мине фонова проверка и да бъде одобрен в гласуване от клубните собственици, но тези неща се считат за формалност. Сделката за 4 млрд. долара надхвърля сумите, на които са оценявани отборите от НБА. Те стигнаха нови размери с продажбите на Ел Ей Клипърс за 2 млрд. долара през 2014, Хюстън Рокетс за 2,2 млрд. долара през 2017 и Бруклин Нетс за 2,35 млрд. долара през 2019. Преди два месеца, списание Forbes оцени "Слънцата" на 2.7 млрд. долара, което им отреди 13-о място от 30 клуба в Лигата. Действащият шампион Голдън Стейт Уориърс водеше в този списък със 7 млрд. долара. Иначе феновете на Сънс отдавна мечтаят за титла в НБА след дебюта на организацията през сезон 1968/69. Сега сезонът се развива добре с баланс 19-13", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за Алберт Попов.  

Снимка: БГНЕС