Новият президент на Българският футболен съюз Георги Иванов-Гонзо обеща, че ще предприеме мащабни промени в българския футбол, но те ще започнат от лятото след края на настоящия сезон в България. Той постави и цел пред националния ни отбор по футбол, а тя е класиране на Световното първенство по футбол през 2026 година. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

В петък Георги Иванов беше избран за президент на Българския футболен съюз, като получи подкрепата на 235 делегати и така спечели надпреварата още в първи тур. Втори остана Димитър Бербатов с 181 гласа.

Първият голям ход на Гонзо беше да освободи досегашните вицепрезиденти Йордан Лечков, Емил Костатинов и Михаил Касабов. Той обеща, че предстоят още много промени, но ще бъде много внимателен с тях преди края на настоящия сезон в професионалния ни футбол. 

Иванов определи като голямата цел за националите ни класиране на Световното първенство по футбол през 2026 година, което ще се проведе в САЩ, Канада и Мексико. Реакцията на повечето футболни хора е, че новият президент на БФС трябва да получи време, за да представи изпълни идеите си.

Целия разговор може да гледате във видеото горе.

Снимка: Lap.bg