Суперзвездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси не скри щастието си след инфарктната победа на "гаучосите" над Нигерия с 2:1 в двубой от Група D, което осигури на южноамериканците място в 1/8-финалите на световното първенство.

"Отсъдиха дузпа срещу нас, която не знам дали я имаше. Но в днешни дни с ВАР е доста трудно. Свирят ти за най-малкото нещо. Ако не бяхме спечелили, щеше да е несправедливо.

Трябваше да спечелим първия мач, играхме по-добре от исландците. После във втория също, докато не ни поведоха с 1:0. Тогава настана хаос в нашите редици. Затова допуснахме още два ненужни гола.

Благодаря на всички хора, които са тук в Русия и са направили голяма жертва, за да ни подкрепят на живо. Благодаря и на всички хора в Аржентина, които винаги са били с нас. Знам, че Бог е с нас и той няма да ни остави..Бяхме уверени, че ще спечелим този мач, чудесно е да победим по този начин. Това е наша заслужена радост.

Естествено, че сме гледали следващия ни съперник Франция. Гледаме всички мачове от Мондиала. Франция има много компактен състав с първокласни футболисти. Разполага с много бързи играчи в атака. Знам какво ни очаква и ще бъде много трудно", каза Меси.