Повече от 500 000 души излязоха по улиците на Париж, за да посрещнат героите на Франция от световното първенство и да видят световната купа. 

Отборът на Дидие Дешан се прибра в родината след триумфа в Русия и по традиция веднага бе направен парад в столицата, като играчите се качиха върху открит автобус, за да покажат отличието и да получат овациите на сънародниците си. 

Еуфорията бе огромна, а някои от футболистите като Самуел Юмтити, Килиан Мбапе и Антоан Гризман не пропуснаха да заснемат празненствата и да покажат атмосферата в социалните медии. 

Сред най-активните в празненствата пък бяха Бенжамен Менди и Алфонс Ареола, които почти не играха на турнира, но въпреки това дадоха своя принос за огромния успех. 

Играчите минаха по големите булеварди на Париж, след което бяха приети от президента Еманюел Макрон в Елисейския дворец. На приема присъстваха съпругите и други членове на семействата им. 

По време на парада самолети оставиха следи в небето в цветовете на националното знаме, а най-бурните привърженици запалиха факли и съвсем създадоха футболна атмосфера.