"Казан Арена" е мултифункционален стадион в столицата на Татарстан Казан. Смятан е за най-модерният стадион в Русия. С капацитет от 45 105 седящи места е сред най-големите в страната.

От сезон 2013/14 на него домакинските си мачове играе местният футболен клуб Рубин. Изграждането на стадиона е започнат през 2010 година като на церемонията по започването на строежа присъства президентът Владимир Путин. Архитекти са компанията Populous, построили английските "Емирейтс" и "Уембли".

Първоначалният срок за завършването е до края на 2012 г., но впоследствие той е удължен до юни 2013. Стадионът е открит през юли 2013 и на него се провежда лятна Универсиада. След затварянето на "Лужники" и преди пускането в експлоатация на "Санкт Петербург Арена", този стадион се превръща в най-големия действащ в Русия.

Миналото лято съоръжението в Казан прие четири мача от Купата на Конфедерациите, включително и 1/2-финала Португалия – Чили, спечелен от южноамериканците с дузпи. "Казан Арена" ще бъде домакин на шест двубоя от Мондиала, като на него ще играят част от големите фаворити – Франция, Испания и Германия. Той ще приеме и единият от 1/4-финалите на шампионата на планетата.

Ето кои мачове от Мондиал 2018 ще приеме "Казан Арена":

16 юни, група "С": Франция – Австралия

20 юни, група "В": Иран – Испания

24 юни, група "Н": Полша – Колумбия

27 юни, група "F": Южна Корея – Германия

30 юни, 1/8-финал: Победител група "С" – Втори група "D"

6 юли, 1/4-финал: Победител мач №53 – Победител мач №54