Селекционерът на Германия Йоахим Льов разкритикува реакцията на Сандро Вагнер, след като остана извън състава на тима за Мондиал 2018 в Русия.

Нападателят на Байерн Мюнхен заяви, че откритото му и директно поведение го е оставило извън тима. Той беше изключително разочарован и обяви, че прекратява кариерата си в Бундестима. Льов отговори, че Вагнер е "отишъл твърде далеч".

"Смятам, че това е критика и към колегите му. Той описва някои играчи, които са били с нас от доста време, които са сред водещите футболисти, сякаш са пълни идиоти, защото не изказват мнението си", каза германският селекционер.

"Мога да разбера това, че е разочарован, но реакцията му е малко препълнена, включително края на кариерата му за Германия и причините за това", добави Льов.

Първоначално Вагнер беше включен в разширения състав за Мондиала, но изненадващо Льов реши да го извади и да даде мястото на Нилс Петерсен от Фрайбург. Петерсен до момента никога не е бил викан в Бундестима, който ще защитава световната си титла в периода 14 юни -15 юли.

Старши треньорът на Байерн Юп Хайнкес също коментира реакцията на нападателя. "Мисля, че той реагира прекалено емоционално. Бих предпочел да го направи по различен начин, но това е негов личен избор и ние трябва да го уважаваме", каза Хайнкес.