Два гола с глава след центрирания от ъглови удари и точен изстрел на Жоел Кембъл осигуриха успеха на Коста Рика с 3:0 над Северна Ирландия в контролна среща преди старта на Световното първенство.

Костариканците спечелиха едва втора победа в последните си девет мача, но бяха прекалено добри за гостите от Белфаст. След мача селекционерът Мартин О'Нийл се ядоса на младите момчета в отбора на северняците и заяви, че не раздава покани за тима като конфети на парти. За статистиката - за първи път две двойки братя излязоха с екипа на Северна Ирландия. Това са Джони и Кори Еванс, както и Райън и Конър Маклафлин.

Йохан Венехас Улоа откри резултата след половин час игра, наказвайки лоша игра в защита на гостите след центриране от корнер. Секунди след началото на второто полувреме Жоел Кембъл удвои преднината на своите, а крайното 3:0 оформи Франсиско Калво в 66-ата минута пак след подаване от корнер.

Коста Рика, която на предишното Световно първенство стигна до четвъртфинал и там падна с дузпи от Холандия, е в група Е на турнира в Русия заедно със сериозните отбори на Бразилия, Швейцария и Сърбия.

Последната им проверка преди да отпътуват за Москва е на 11-и юни срещу Белгия в Брюксел.