Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан призна, че играта на отбора е била далеч от най-добрата, но допълни, че победата в първия мач на Световно първенство винаги е най-важното нещо.

Французите спечелиха с 2:1 срещу Австралия с късен гол на Поп Погба. "Не беше лесно, но е много важно да спечелиш първия мач. Австралия ни пресираше и не допускаше грешки. Но трябваше да бъдем готови, защото на Световно първенство всички идват подготвени и максимално мобилизирани. Ние не контролирахме добре топката. Липсваше ни скорост при разиграванията. Това помогна на съперника да ни се противопостави добре.

Мачът беше тежък, но победата определено подобрява ситуацията за нас. На последните четири Световни първенства Франция само веднъж стартира с победа. Да не забравяме за това. Тук няма слаби отбори и това се видя във всички срещи досега, с изключение на мача на Русия.

Началото не беше добро, но когато започнахме да ги пресираме по-високо, успявахме да ги затрудним и да им отнемаме по-често топката. Не искам да се оправдавам, но за целия мач Австралия създаде едно чисто положение и дузпата.

Не съм съгласен, че съперникът не ни е позволил да покажем нищо. Това е крайно мнение. Да, не превключихме на висока предавка, но и не мога да кажа, че не сме знаели какво да правим на терена", заяви Дешан.