Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли заяви, че не е притеснен, въпреки разочароващото равенство 1:1 срещу аутсайдера Исландия в първата среща от група "D" на Мондиал 2018.

Лионел Меси пропусна дузпа в средата на второто полувреме, а островитяните играха изключително солидно в отбрана и заслужеха точката.

"Не съм притеснен от играта ни. Най-неприятното е, че не спечелихме, както се надявахме и за което бяхме излезли на терена. Направихме всичко възможно, за да спечелим, но за нещастие не се получи. Естествено бях доволен, че получихме дузпата, защото това е една от най-чистите възможности във футбола да вкараш гол. Това, че Меси я пропусна, е просто още една статистика, вече е част от миналото...във футбола се случва. Сега трябва да покажем характер като отбор, да вярваме в себе си, защото съм сигурен, че имаме качествата да победим всеки един съперник.

Меси беше в много неприятна ситуация през целия мач, защото Исландия игра изключително дефанзивно. Просто той нямаше почти никакви пространства. Групата ни е много равностойна, но въпреки този резултат, ние вярваме, че можем да се класираме напред. През първото полувреме действахме прекалено бавно, липсваше ни креативност, не използвахме добре крилата, особено левия фланг. След почивката упражнихме натиск, получихме дузпа, имахме и някои други ситуации, но те се защитаваха превъзходно", каза Сампаоли.