Нигерия – Аржентина, мач от група "D" на Мондиал 2018, Санкт Петербург, начало: 21.00 часа наше време

Вероятни състави:

Нигерия: Узохо; Балогун, Трост-Екоон, Омеруо; Моузес, Оби Микел, Ндиди, Идову; Етебо; Муса, Ихеаначо
Селекционер: Г. Рор

Аржентина: Армани; Меркадо, Отаменди, Рохо, Таляфико; Е. Перес, банега, Масчерано, Ди Мария; Игуаин, Меси
Селекционер: Х. Сампаоли

Съдия: Дж. Чакър (Турция)

Прогноза на Gol.bg:

Последен шанс за Аржентина и Лео Меси да прескочат груповата фаза на Мондиал 2018 и да се спасят от неочакван резил. За целта гаучосите се нуждаят от задължителна победа над Нигерия и в същото време да се надяват Исландия да не надделее над вече осигурилия си първото място отбор на Хърватия. "Суперорлите" пък със сигурност ще се класират на 1/8-финалите, ако днес спечелят, а при равенство ще разчитат "шахматистите" да не паднат от коравите викинги.

В състава на двукратните световни шампиони се очаква да има много промени. Армани ще смени на вратата големия грешник Кабайеро, Перес, Банега и Игуаин също ще получат титулярни места. Ди Мария ще се завърне в стартовия състав, след като изненадващо остана резерва при тежката загуба с 0:3 от Хърватия. Отаменди и Рохо ще са централни защитници, Меркадо и Таляфеко крайни бранители.

Атаката на африканците ще поведат Муса и Ихеаначо, по-назад ще действат Оби Микел и Моузес. С успеха над Исландия, Нигерия прекъсна черната си серия от три поредни загуби и общо шест мача без победа. Те бяха срещу Сърбия (0:2), Атлетико Мадрид (2:3), ДР Конго (1:1), Англия (1:2), Чехия (0:1) и Хърватия (0:2) на световното.

Съперниците тази вечер са стари познайници. Те играха един срещу друг 4 пъти на последните 5 Мондиала, като във всички случаи Аржентина спечели с един гол разлика. Серията започна в САЩ през 1994 г., като в групата им беше и България. Латиносите се наложиха с 2:1, през 2002 г. с 1:0, през 2010 г. също с 1:0 и през 2014 г. с 3:2. През миналата есен те играха и контрола, която Нигерия спечели с 4:2, въпреки че изоставаше с 0:2.

Статистиката показва, че африканците побеждават в проверките, докато южноамериканците в официалните мачове. Ще се доверим на нея и ще заложим на успех на Аржентина с голове в двете врати.

Прогноза: Нигерия – Аржентина 1:2