Европейският футболен шампион Португалия се готви за осминафинала на Мондиал 2018 срещу Уругвай като за финал и без притеснения от здравата и солидна игра на съперниците и от силата им във въздушните двубои, категоричен е десният защитник Седрик Соарес. 

Португалците се промъкнаха във фазата на елиминациите след равенство 1:1 срещу Иран в последния кръг в група "В", докато южноамериканците спечелиха и трите си мача в група "А" без допуснат гол. "Няма съмнение, че Уругвай разполага със страхотни играчи. Те по традиция са много силни и като отбор. Не случайно два пъти са били световни шампиони. Да, те са отличен тим, но и ние имаме своите оръжия.

Разполагаме с достатъчно време, за да се подготвим максимално добре за предстоящата среща. Имаме необходимите качества и сме уверени във възможностите си. Ние сме европейските шампиони и нееднократно сме показвали силата си. Ще продължим да го правим", коментира Соарес.

"Трябва да бъдем концентрирани във всеки един момент. Трябва да ги пресираме, да се борим и да печелим спорните топки, да не им оставяме пространства, да внимаваме за всяка топка в нашата половина. Това е начинът да елиминираме Уругвай", допълни той.

"Световното първенство досега показа, че повечето мачове са равностойни. Няма слаби отбори. Ние изпълнихме първата си задача, която беше да преминем групите. Сега се настройваме за осминафиналите. Не ни чака нищо по-лесно, защото вече всеки мач е като финал. Готови сме да посрещнем и това предизвикателство", каза още бранителят на английския Саутхямптън.