Нападателят Радамел Фалкао се надява Колумбия да продължи колкото се може по-напред на световното първенство по футбол в Русия.

Отборът излиза утре от 21.00 часа на стадион "Спартак" в Москва срещу Англия в мач от осминафиналите на Мондиала. 

"Утрешният мач е това, за което всеки от нас е мечтал от малък. Ще бъде трудно, върху нас лежи голяма отговорност, но ние трябва просто да се наслаждаваме на играта, а след това всичко може да се случи. Мечтаем да стигнем доколкото е възможно по-напред. Първият мач срещу Япония загубихме, но след това нещата вървят добре. Просто трябва да продължим в същия дух", каза Фалкао на официалната пресконференция преди мача срещу Англия.

Колумбийският нападател заяви, че самата среща ще покаже кой е фаворит. "Резултатите от мачовете показват, че разликата между водещите отбори и останалите не е толкова голяма. В Англия вярват, че техният отбор е по-силен. В Колумбия има различно мнение. Двубоят ще се покаже", допълни Фалкао.

Колумбиецът е играл в кариерата си за Манчестър Юнайтед и Челси в английското първенство. "Да, в Англия не се получиха нещата за мен, но това вече е в миналото. Сега съм добре. Аз и всички мои съотборници сме готови да дадем всичко от себе си, за да продължим на четвъртфиналите", каза Фалкао.