Бившият мениджър на английския национален отбор Сам Алардайс препоръча на наследника си Гарет Саутгейт да не излиза срещу Швеция с трима централни защитници. Англичаните играят четвъртфинал утре на стадиона в Самара срещу скандинавския тим, чието участие на този етап от Световното първенство по футбол се приема като изненада.


"Ако аз съм треньор на отбора, много сериозно ще помисля върху промяна на тактиката. Бих махнал единия от защитниците. Ако извадиш Киърън Трипиър от състава, можеш да поставиш Кайл Уокър на десния фланг. Напълно възможно е да се направи и обратното- Трипиър да остане в състава.

"Няма нужда да играеш срещу Швеция с трима централни защитника. И с двама отлично ще се справим, а освободеното място ще го дам на човек от халфовата линия или дори ще започна с трима нападатели. Мисля, че може да се получи, казва Алардайс, цитиран от сайта talkSPORT.

Мачът е утре от 17.00 часа българско време на стадиона в Самара. Швеция отстрани с минималното 1:0 Швейцария, а англичаните се промъкнаха след успех с дузпи над Колумбия.