Футболни фенове в Белгия предизвикаха безредици по улиците на Брюксел след загубата от Франция с 0:1 на полуфиналите на световното първенство, съобщават местните медии.

Разочаровани след поражението, запалянковците започнаха да хвърлят столове от близко кафене, след което устроиха масово сбиване и се наложи намесата на полицията.

На площад Мироар, където феновете гледаха мача на голям екран, за реда следяха 120 полицаи.

В същото време вратарят на Белгия Тибо Куртоа призна, че отборът трудно ще намери мотивация да изиграе на 100 процента мача за третото място на Мондиал 2018. Белгийците загубиха полуфинала от Франция с 0:1 и ще играят в малкия финал срещу загубилия от мача Англия - Хърватия.

"Жалко, че загубихме полуфинала, но това е футболът. Доволни сме от играта си, но трябва да забравим този мач и да се подготвим за двубоя за третото място. Но ще бъде трудно да излезем мотивирани на терена в събота. Искахме да играем финал. Победителят в тази заключителна фаза се определя от малките детайли".

"Ще се постараем да спечелим поне бронзовите медали и да подобрим постижението от 1986 година, когато Белгия също игра полуфинал и остана на четвърто място. Мисля, че имаме страхотно поколение и след 20-30 години ще се гордеем с постиженията си. Имаме време и за по-големи успехи, още сме млади", коментира Тибо Куртоа.