Неутрализирането на Лионел Меси или поне ограничаването на влиянието му върху играта е главната цел на французите. Това коментира селекционерът на "петлите" Дидие Дешан преди осминафинала срещу Аржентина, който е в събота от 17:00 часа. 

"Меси си е Меси. Погледнете статистиката - 65 гола в 127 мача за Аржентина, така че няма да бъде зле да го опазим и неутрализираме", коментира треньорът на Франция.

Дешан продължи, че се надява със защитниците Лукас Ернандес от Атлетико (Мадрид) и Рафаел Варан от Реал (Мадрид) - двама от редовните съперници на Меси в испанското първенство, да има шанс да спре аржентинеца. Самюел Юмтити пък познава отлично качествата на съотборника си в Барселона. 

"Не съм сигурен дали това ни дава предимство, но със сигурност не ни носи вреди. Ако вече си играл срещу него, може би си наясно с някои ситуации, които могат да се повторят на терена. Но, както ви казах, Меси си е Меси. Той може да направи разликата във всеки един момент и това го прави толкова добър футболист", каза още Дешан.

Френският национален селекционер добави, че Ернандес ще бъде напълно здрав до началото на мача и ще продължи да играе на левия бек, защото Бенжамен Менди изпитва болки в мускулите.