Ако приемем, че Франция е абсолютен фаворит за първото място в група С, двубоят между Перу и Дания днес от 19:00 часа в Саранск може да се окаже ранен мачбол за второто място. 

Двубоят се очертава да бъде изключително равностоен. На пръв поглед Червения динамит разполага с по-класните изпълнители. 

Европейците се надяват Кристиан Ериксен да влезе в ролята на лидер и да повтори силната си игра от Тотнъм. 26-годишният халф е голямата звезда в състава на Оге Харейде. Той вкара 11 гола в квалификациите, развихряйки се с хеттрик в баража за класиране срещу Ейре (5:1). 

"Не е вярно, че сме прекалено зависими от Ериксен. Ние имаме отбор, който работи за него", каза треньорът на Дания, цитиран от "Тема спорт".

Феновете пък вече го наричат Крал Кристиан, надявайки се Червения динамит да повтори чудото от 1992-а (тогава бе спечелена европейската титла). 

Дания и Перу са обединени от факта, че и двата отбора нямат загуба от 18 месеца. 

Тръгнаха слабо в квалификациите, след което наваксаха изоставането си. Инките спечелиха само 4 победи в първите си 12 мача по пътя към Мондиала, но завършиха с финален спринт от 4-0-4 в последните 8 срещи. Наложи се да минат и през плейоф срещу Нова Зеландия, който бе спечелен с общ резултат 2:0.

Дока то европейците на хартия имат по-добрите изпълнители, Перу от своя страна ще има осезаемо предимство по трибуните. Датските медии очакват около 5000 фенове да подкрепят Червения динамит в Саранск, докато от перуанска страна ще има истинско нашествие от повече от 35 хиляди инки.

"Ще се чувстваме като домакини в тези три мача от групата на мондиала", сигурен е халфът на Перу Педро Акино в навечерието на първия мач на южноамериканците.

В контролните мачове преди световното първенство отборът на Рикардо Гарека регистрира 4 победи и 1 равенство, като хиксът дойде в мача срещу Швеция няколко дни преди старта. През 1986 г. на мондиала в Мексико датчаните за първи път се изправят срещу тим от Южна Америка. 

Тогава разгромяват Уругвай с 6:1, като това си остава най-голямата им победа на мондиали. Сега Червения динамит ще се надява на нов успех срещу съперник от Южна Америка. В най-скорошните си 4 приятелски срещи тимът на Оге Харейда записа по 2 победи и 2 равенства, като завърши с успех над Мексико при резултат 2:0.