Халфът на Реал Мадрид и хърватския национален отбор Лука Модрич сподели след победата над Русия с дузи в 1/4-финала на световното първенство, че в продълженията отборът е имал проблеми с кондицията.

"Русия много ни изненада, особено през първото полувреме. Пресираха ни яростно и на моменти не знаехме какво да правим. Второто полувреме беше по-добро, дори фантастично. 

Не искахме да се стига до дузпи, но срещу нас имаше изключително стабилен отбор, който не се умори и след 120 минути. Краят на мача беше много труден, защото силите ни напуснаха.

Очаквам равностоен двубой срещу Англия. На това първенство няма лесни мачове. Имаме малко време за почивка, но след такава победа възстановяването ще дойде по-бързо. Трябва много да внимаваме със статичните положения срещу англичаните.

Златната топка? Честно ви казвам, не мисля за това. Най-важното е, че отборът ми победи. Вече сме на полуфинал, но можем да постигнем и повече. Индивидуалните награди не са приоритет за мен. Радвам се, че ще се приберем у дома с медали, но да видим от какъв метал ще са", каза Модрич.