Тунис - Англия, среща от Група "G" на Мондиала в Русия, стадион "Волгоград Арена", 21:00 часа българско време. На живо в Gol.bg.

Вероятните състави на двата отбора:

ТУНИС: Матлути, Брон, С. Бен Юсеф, Мериа, Маалуи, Ф. Бен Юсеф, Хаоуи, Шкири, Саси, Бадри, Слити

АНГЛИЯ: Пикфорд, Уолкър, Стоунс, Магуайър, Трипиър, Йънг, Хендерсън, Лингард, Али, Стърлинг, Кейн

Прогноза на Gol.bg:
На хартия "Трите лъва" са абсолютен фаворит за успеха, но както се видя през последните дни на Мондиала доста от така наречените фаворити се изложиха в първите си мачове на руска земя. 

Гарет Саутгейт ще може да разполага с оптимален състав за днешната среща, като добрата новина е, че Маркъс Рашфорд се завърна на тренировъчното игрище и вече е готов за игра, след като имаше леки проблеми.

В състава на Тунис също няма кадрови проблеми преди мача и хубавата новина е, че халфът на Рен Хазри е готов за игра, макар че може би е малко "ръждясал", след като не е играл от два месеца заради контузия в бедрото. 

Англия никога не е губила срещу африкански отбор на световни финали, като страната е запазиха пет пъти мрежата си суха в шест мача срещу тимове от Африка - 3 победи и 3 ремита.

Тунис пък има само една суха мрежа в своите 12 мача на световни финали (0:0 срещу Западна Германия през юни 1978 година). 

Откакто спечели Мондиала през 1966 година, Англия е достигала до 1/4-финалите на Мондиал само веднъж - през 1990 година. Като цяло представянето на страната на световни финали не е никак цветущо. 

Нашата прогноза за тази среща е успех с 2:0 за англичаните.

Прогноза: Тунис - Англия 0:2