Кристиано Роналдо обяви, че равенството е справедливо, след като донесе драматичното 3:3 на Португалия срещу Испания. 

Суперзвездата вкара на четвърти световни финали, като при предишните си 3 участия имаше общо 3 попадения. Освен това той се нареди до Пеле, Уве Зелер и Мирослав Клозе, които преди него го постигнаха. 

"Искахме да спечелим и се раздадохме напълно за нашата страна. Мисля обаче, че равенството е справедливо предвид създадените възможности. Вярно е обаче, че Испания контролираше топката" заяви лидерът на Португалия, осигурил точката със страхотен свободен удар в края. 

"Момчетата не спряха да се борят до последно, въпреки че изостанахме. В крайна сметка срещнахме един от фаворитите на турнира. Не мисля, че сме фаворит, но сме сред кандидатите за силно представяне, а и все пак сме европейски шампиони. Сега мислим вече за следващия мач и искаме да покажем добро ниво срещу Мароко" добави той. 

"Естествено, че съм  доволен, че вкарах на четвърти Мондиал. Това е още едно постижение за мен, но по-важен е добрият резултат, който постигнахме. Сега трябва да спечелим следващите си два мача и това ще ни класира напред" каза още Роналдо.