Селекционерът на Иран Карлош Кейрош обяви, че ще остане начело на националния отбор, въпреки отпадането в груповата фаза на световното първенство. Той коментира и спорната ситуация с Роналдо и дали Кристиано не трябваше да получи червен картон.

Иран завърши наравно 1:1 с родината на Кейрош - Портгуалия, в последния си мач от група "В", като пропуск от чиста позиция на Тарик Мехди в последните секунди лиши персите от победата и класиране за следващия етап.

"На мен ми бе оказана честта да получа предложение за нов договор, което ще приема. Нашата мечта приключи с този мач. Поздравявам Португалия, от днес нататък ще подкрепям тях на световното. Но не искам да коментирам съдийството".

"Системата за видеоповторения е доста непонятна и не разбирам това, което се случи. Роналдо бе за червен картон. Мачът бе спрян, защото един играч удари друг с лакът. Това е червен картон и няма значение дали е срещу Меси, или срещу Роналдо".

"Футболът има свои правила. Тук няма средно положение. Или има удар с лакът, или няма. Не мога да си обясня жълтия картон. Щом се използва ВАР, няма място за грешки. Мисля, че играчите ми заслужават поздравление за представянето си", заяви Кейрош.