Треньорът на Иран Карлош Кейрош се хвърли в изненадваща атака срещу бившето си протеже Кристиано Роналдо. Звездата на Реал Мадрид отказал да стисне ръката на Кейрош, с когото бяха много близки по време на престоя си в Манчестър Юнайтед, както и след това в националния отбор на Португалия.

„Не мога да разбера някого, който не желае да поздрави и да стисне ръката на треньор, който е работил в продължение на 12 години за Португалската федерация. Историята на футбола в Португалия е започнала много преди тази на остров Мадейра и Кристиано Роналдо. Имали сме и други големи играчи, като Жозе Аугусто, Симоеш, Еузебио, Умберто Коельо. 

Не казвам, че модерните футболисти нямат ценности, но просто, че техните ценности не са като на тези, които бяха преди време. Някои хора, които опитваха да разрушат персоналния и професионалния ми живот, сега са изправени пред присъди, затвор и какво ли още не“, бесен бе Кейрош.

Португалският специалист не пожали и друг национал Рикардо Куарешма. След равенството 1:1 с Иран крилото на Бешикташ каза: „Подразнен съм от държанието на треньора на Иран. Все пак той е португалец и трябваше да има повече уважение към нас“.

В отговор Кейрош заяви: „Като негов сънародник, бих предпочел да не казвам много за Куарешма. Може би някой друг негов треньор би го коментирал – от Спортинг до Порто. Нека го оставим. Щом е бил смел и е казал нещо за мен, няма проблеми. Но да казва, че не уважавам португалските играчи? Как да не ги уважавам, та аз съм португалец?

Все пак съм долен, че някои от тях дойдоха и ме поздравиха. Като Адриен Силва, Бруно Алвеш и Бето“, завърши Кейрош.