Уругвай - Португалия, среща от осминафиналите на Мондиал 2018. Южноамериканците спечелиха своята Група "А", докато европейците останаха втори в Група "В".

Мачът ще се играе на стадион "Олимпийски Стадион Фищ", начало 21.00 часа. Победителят от тази среща ще се изправи срещу Франция или Аржентина.

Последните 10 срещи на Уругвай: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Последните 10 срещи на Португалия: Общо 4 победи, 5 равенства и 1 загуба.

Срещата можете да следите НА ЖИВО ТУК!

ПРОГНОЗА: Уругвай се намира в супер форма и взе три победи от три мача в своята Група "А". Там бяха победени съставите на Египет, Саудитска Арабия и Русия, като "урусите" демонстрираха страхотна игра в защита и показаха атомно нападение водено от Суарес и Кавани.

Уругвай разполага с изключително балансиран състав във всяка една зона на терена и до този момент се очертава, като сериозен претендент да стигне далеч в турнира.

Португалия от своя страна започна надпреварата със зрелищно 3:3 с Испания, след това победи трудно Мароко и извъртя равенство с Иран. Португалците дори можеха да отпаднат, но извадиха късмет в добавеното време на мача с Иран.

Определено в тази среща се чакат голове, след като в двата състава играт футболисти като Кристиано Роналдо, Луис Суарес и Единсон Кавани.

Трябва да се отбележи, че Уругвай е много силен при статичните положения, които често превръжа в голове. Звездата на южноамериканците Луис Суарес вече има 7 гола на световни финали и единствено Оскар има повече (8). Кавани пък стана вторият уругваец, реализирал гол на три Мондиала.

Уругвай е в серия от шест поредни победи, в които тимът дори не допусна гол. Португалия има една единствена загуба в редовното време от 2014 година насам. Това е предпоставка за една уникална битка и място на четвъртфиналите, където ще бъде Аржентина или Франция.

И двата отбора са изключително опитни, имат страхотни нападатели и железни защитници. Португалците са царе на елиминациите и на ремитата, но определено "урусите" имат повече достойнства да се класират на 1/4 финал.

Това е четвърти Мондиал за Роналдо, но до този момент той никога не е вкарвал на елиминации. Очакванията са за здрава битка, множестно единоборства и все пак победа за Уругвай.

ПРОГНОЗА: Уругвай - Португалия 1:0