Селекционерът на Испания Фернандо Йеро защити вратаря Давид де Хеа, който сбърка при един от головете на Кристиано Роналдо в първия мач срещу Португалия на Мондиал 2018.

"Де Хеа ще бъде титуляр и срещу Иран. Имаме му пълно доверие. Той е един от тримата най-добри вратари в света", каза Йеро.

Той се изказа ласкаво за днешния опонент и неговия селекционер Карлос Кейрош.

"Познавам Карлос от много време. С него е много приятно да се говори за футбол. Той се справя отлично като треньор на Иран, отборът е солиден и трудно допуска голове, освен това физически са много силни", каза още Йеро.

Той потвърди, че Дани Карвахал е възстановен от контузия и е на линия за мача днес.

Плеймейкърът на Испания Андрес Иниеста призна, че в отбора е имало известно безпокойство след внезапната треньорска рокада на Хулен Лопетеги с Фернандо Йеро. Испанците завършиха 3:3 в първия си мач на Мондиала с Португалия, но тимът вече мисли за следващия мач с Иран.

"Това е нещо, което вече е зад гърба ни. Не беше приятно за нас, но сега сме концентрирани единствено върху това, което ни предстои. Една победа срещу Иран ще ни постави в благоприятна ситуация в групата", коментира Иниеста.