Легендата на Барселона и испанския национален отбор Андрес Иниеста се сбогува със съотборниците си и с феновете чрез специална публикация на официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук.

Припомняме, че халфът обяви оттеглянето си от "Ла Фурия Роха" след злощастното отпадане на тима от Русия с дузпи на 1/8-финалите на световното първенство.

"Никога няма да забравя момента, когато преди 14 години за първи път облякох фланелката на националния отбор. Това беше мечтата на живота ми. Беше нещо много специално - не просто мечта, а голяма отговорност.

Опитвах се да осъзная какво означава това и винаги да давам най-доброто от себе си, за да ви направя горди. Мисля, че бях късметлия да живея по времето на едни от най-добрите години на националния ни тим с едно много силно поколение, което беше изключително във всяко нещо.

Постигнахме страхотни успехи - неща, за които мечтаехме още от деца, но също така изпитвахме и трудности. Обръщам се към всички тези играчи: Благодаря ви, че ме направихте по-добър съотборник и футболист като цяло. За мен беше чест да съм с вас през всичките тези години.

Сега вече е време да се оттегля. Това не беше лесно решение. Дори през последните месеци много мислех по този въпрос. Изкушението да продължа е голямо, но винаги съм казвал, че ще правя това, което е най-добро за отбора.

А бъдещето на Испания е вълнуващо с тази група от невероятни играчи, които занапред ще имат един изключителен поддръжник в мое лице. Не се съмнявам, че ни очаква нещо много хубаво".