Легендата на Барселона Андрес Иниеста обяви отказването си от националния отбор след болезненото отпадане от Русия на световните финали. 

Героят от финала през 2010-а, когато направи Ла Фурия първенец на планетата, влезе от пейката, но отборът му загуби след дузпи и си тръгна доста рано от турнира, въпреки че халфът реализира първия удар от бялата точка. 

„Наистина това бе последният ми мач с фланелката на Испания. В крайна сметка в личен план това бяха невероятни години. Понякога обаче нещата на тези турнири не завършват така както очакваш или мечтаеш. Днес обаче със сигурност е най-тъжният ден в кариерата ми“ заяви Иниеста.

 „Естествено, че си тръгвам разочарован и тъжен, както сме всички. Това не е най-добрия завършек, но понякога във футбола и в живота има такива моменти“ добави ветеранът, който приключва със 131 мача и 13 гола за Испания. 

„В крайна сметка треньорът решава кой ще играе и аз приемам решението. Жалко, че нещата не се получиха добре за нас. Дузпите са нещо жестоко. При тях винаги виновни са играчите. Трудно е да се направят изводи. Ние сме тези, които са на терена. Най-важно е да се намери пътя на успеха в следващите години и аз вярвам, че това ще се случи“ каза още Иниеста, който бе част от най-големите успехи на Ла Фурия.