Испания - Мароко, мач от група В на световното първенство, Калининград, стадион "Калининград", 21:00 часа, съдия Ришван Ирматов (Узб)

Вероятни състави:
Испания:
Де Хеа, Карвахал, Пике, Рамос, Алба, Бускетс, Силва, Иниеста, Васкес, Иско, Коста
Мароко: Каджури, Хакими, Саис, Бенатиа, Мендил, Ел Ахмади, Зиех, Бусуфа, Беланда, Амрабат, Бутаиб

Прогноза

Въпреки сътресенията и трудностите, Испания ще преследва първото място в група В срещу отпадналия вече тим на Мароко, който ще играе само за честта си.

Ла Фурия ще знае потенциалния си съперник за 1/8финала, тъй като двубоите от група А ще са завършили, но това няма да помогне особено, тъй като няма гаранция какво ще стане в останалите групи и как точно ще се подредят двата потока до финала.

Затова и хората на Фернандо Йеро ще се опитат да свършат това, което зависи от тях, а така или иначе те са отбор, който може да победи всеки, така че е по-добре да мислят само за собственото си представяне.

"В състава има голяма конкуренция и само по този начин можем да избегнем отпускането. Страхотно е, че всички момчета са толкова отдадени" заяви наставникът на испанците, който едва ли ще направи много промени в селекцията си.

Йеро знае добре, че Мароко не е за подценяване и до голяма степен лошият късмет попречи на африканският тим да бъде в доста по-различна позиция преди този мач. Играта бе силна и позитивна, така че мароканците и сега ще играят освободено и фаворитът трябва да бъде внимателен.

"Моята задача е не да се харесам на хората, а да отправя предизвикателство и да затрудним Испания, като по този начин ще накарем мароканския народ да се гордее с нас още повече" заяви селекционерът Ерве Ренар.

Мароко имаше много положения срещу Португалия, което едва ли ще бъде така този път, тъй като се очаква испанците да овладеят топката и да бъдат внимателни в действията си. Все пак интересното е, че мароканците са имали повече удари от съперниците при последните си 6 загуби на световни финали.

Сега обаче ще им бъде много трудно. Диего Коста е във форма с 9 гола в последните си 9 мача за иберийците, които би трябвало да стигнат до комфортен успех и да влязат в решаващата фаза в настроение и със стремеж да постигнат ново запомнящо се представяне на световни финали.

Резултат: Испания - Мароко 3:0