Фернандо Йеро вече официално не е селекционер на Испания. Новината обаче е, че той напуска поста си и на спортен директор във федерацията. 

Както е известно бившият легендарен футболист на Реал Мадрид бе назначен временно на поста след раздялата с Юлен Лопетеги ден преди началото на световното първенство. 

Испанците излязоха от групата си след победа и две равенства, но на 1/8финалите отпаднаха след дузпи от Русия и се прибраха разочаровани в родината. 

„След много километри изминати заедно, Кралската испанска футболна федерация и Фернандо Йеро слагат край на връзката помежду си. Последният треньор на националния отбор отказа да се завърне на предишната си позиция като спортен директор, за да потърси нови хоризонти и професионални предизвикателства” се казва в официалното съобщение. 

„Ние искаме да му благодарим за неговата отдаденост през всичките тези години и показана отговорност и желаем всичко най-хубаво на един страхотен професионалист и човек. Благодарим ти за всичко Фернандо!” пише още в съобщението. 

Очаква се скоро да стане ясен новият национален селекционер на Ла Фурия, като се обсъждат няколко варианта сред които Луис Енрике, Мичел, Кике Санчес Флорес и Рафа Бенитес.