Капитанът на Перу Паоло Гереро е в отлична форма и е готов да играе в съботния мач от група "С" срещу Дания в Саранск. Това обяви селекционерът на Перу Рикардо Гарека.

Гереро, голмайстор номер 1 в историята на националния отбор, пропусна плейофите срещу Нова Зеландия, след като беше наказан за 14 месеца заради положителна допинг проба за кокаин. 

Той обаче може да участва на световното първенство в Русия, след като санкцията му беше отменена временно. Кокаинът беше открит в страничен продукт, съдържащ се в билков чай, който Гереро е бил заради настинка. В Перу и други страни листата на кока се консумират законно с гореща вода като вид чай.

"Каквото и да се е случило в миналото, Паоло е в отлична форма, тренира на много високо ниво и наистина е готов да играе", каза Гарека на пресконференция в Саранск.

"Паоло играе много добре, той е щастлив, изключително подготвен, което е позитивно за нас", добави старши треньорът на Перу, без да съобщи дали Гереро ще започне като титуляр.

Перу ще играе на финалите на световен шампионат за първи път след 1982 година. Отборът от Южна Америка ще се изправи срещу Дания, Франция и Австралия в груповата фаза на Мондиал 2018.

Най-опасният футболист в състава на Дания е Кристиан Ериксен, който има 11 гола е световните квалификации.

"Ериксен е много важен играч, познаваме го много добре и е основен футболист в състава на съперника. Ние трябва да сме готови да играем срещу играчи като него. В нашия отбор също има футболисти на неговото ниво. Той не е единственият, върху който трябва да сме концентрирани", добави Гарека.