Перу - Дания, двубой от Група С на световното първенство, стадион "Мордовия Арена", начало: 19:00 часа българско време.

Вероятни състави:

Перу: Галесе, Адвинкула, Рамос, Родригес, Трауко, Карийо, Тапиа, Йотун, Куева, Гереро, Фарфан

Дания: Шмайхел, Далсгаард, Кяер, Кристенсен, Ларсен, Квист, Дилейни, Поулсен, Систо, Ериксен, Йоргенсен

Прогноза на Gol.bg:

Перуанците са едни от по-непознатите футболни лица на неутралния фен. Тимът спечели бараж срещу Нова Зеландия, за да се класира на Мондиала. Сега Перу ще има възможността да се докаже и да запише силна кампания. 

В контролните мачове преди Световното първенство отборът регистрира 4 победи и 1 равенство, като последното дойде в мача срещу Швеция няколко дни преди старта. Всички в лагера на перуанците са здрави, така че от тях може да се очаква най-доброто налично в игра. 

Дания успя да достигне до второто място в своята квалификационна група, където водач бе Полша. На баражите обаче те имаха шанса да играят срещу Ирландия и след 5:1 във втората среща да си подсигурят участието на световното първенство. 

"Червеният динамит" изигра четири приятелски срещи, в които не допусна нито един гол в своята врата и записа победи над Панама и Мексико. Звездата им Кристиян Ериксен и ядро от играчи, състезаващи се в редица силни европейски клубове, са в пълна мобилизация.

Къде на сериозно, къде на шега, най-големият отсъстващ в състава на Дания е Никлас Бендтнер. Нападателят, който е по-известен с прякора си "Лорда", се контузи и няма да вземе участие на форума.

Прогноза: Перу - Дания 2:2