Австралия - Перу, мач от група С на световното първенство по футбол в Русия, стадион "Фишт", Сочи, днес от 17:00 часа българско време

Вероятни състави

Австралия: Райън, Бехич, Милиган, Сейнсбъри, Рисдън, Мой, Рогич, Йединак, Крузе, Юрич, Леки
Селекционер: Бертван Марвайк

Перу: Галесе, Адвинкула, Рамос, Сантамария, Трауко, Тапия, Йотун, Карийо, Куева, Флорес, Гереро
Селекционер: Рикардо Гарека

Прогнозата на Gol.bg:

С две загуби досега Перу остана извън борда в група С и ще играе за честта си в Сочи, но за Австралия все още шанс да се докопа до второто място. При победа на кенгурата и успех на Франция над Дания, командата на Бертван Марвайк може да се класира за осмифиналите.

Битката за второто място може да стане много завързана, тъй като преди последните мачове Австралия и Дания ги делят три точки. При победа на кенгурата с 1 гол и загуба на червения динамит също с 1 попадения, двата отбора ще са равна голова разлика.

Затова ако завършат с еднакъв актив, всяко попадение повече ще е безценно. Иначе може да се стигне до параграфа феърплей и наказателните картони да решат крайното класиране.

Преди да чакат изхода от другия мач обаче австралийците първо трябва да си свършат работата срещу бойкия тим на Перу. Според капитана Миле Йединак кенгурата са готови за голям финален скок, с който да достигнат осминафиналите.

Единственият проблем пред селекционера Марвайк е контузеният нападател Андрю Набът, който остава извън групата за двубоя. На негово място се очаква да започне Томи Юрич.

Перу показа интересни неща на световното, но отпадна безславно с две минимални загуби по 0:1. Фаворитът в групата Франция бра доста ядове срещу инките, което трябва да е знак за Австралия, че ги чака много тежък мач.

Треньорът Гарека се надява отборът му да не тръгне за родината капо и да зарадва феновете в Русия с голове и поне точка. Един от лидерите на тима Джеферсън Фарфан пропуска двубоя, след като получи комоцио на тренировка.

Очертава се доста равностоен и непредвидим мач, с офанзивен футбол, тъй като единият отбор ще хвърли всички сили за победата, а другият просто няма какво да губи и ще играе максимално освободено. С оглед на това голове в двете врати изглеждат резон.

Резултат: 2:2