Въпреки провала на световното първенство селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли обяви, че не смята да подава оставка. 

Гаучосите едвам излязоха от групата след само една победа, но мъките им приключиха още на 1/8финала след поражение с 3:4 от Франция. 

Напрежението върху наставника е голямо и феновете искат главата му, но той най-невъзмутимо твърди, че няма намерение да напуска поста си. 

„Разочаровани сме от отпадането, но изобщо не мисля за оставка. Естествено, че всички искахме да стигнем далеч и аз не спрях да вярвам, че можем да спечелим турнира. В крайна сметка обаче напускаме надпреварата и това е много болезнено“ заяви Сампаоли, въпреки че може да се окаже, че няма как да вземе решение за бъдещето си. 

„Играчите положиха големи усилия, но това бе много труден двубой. За съжаление не постигнахме това, което искахме и сме тъжни. Опитахме всичко, за да направим така, че да използваме най-добрия играч в света, какъвто е Меси. Понякога се получаваше, друг път не. Не се отказахме и в самия край имахме положение да изравним и това е нещо, което трябва да бъде отчетено. Затова искам да благодаря на футболистите за положените усилия“ добави още той.