Коста Рика беше изненадата на миналото световно първенство, след като се класира на четвъртфиналите, но този път очакванията към отбора са различни и селекционерът Оскар Рамирес е наясно с това. Те вече търсят победи, а първият им съперник в група "Е" е Сърбия.

"Мисля, че този път ще бъде различно. 2014-а мина отдавна. Да, тя беше най-добрата в историята на нашия футбол, но новата история започва утре с първия ни мач", каза Рамирес.

Защитникът Джанкарло Гонсалес, който вкара при дузпите за победа над Гърция на осминафиналите, добави: "Оставяме последното световно първенство в миналото. Трябва да напишем нова глава за нас, Коста Рика. Много се изговори за Бразилия 2014, но това е ново предизвикателство за нас".

Рамирес, който игра за Коста Рика в Италия през 1990-а година, очаква сърбите да започнат да атакуват от първата минута.

"Ще видим как ще се справяме с тях, след като започне мачът. Ще ни пресират много през първите 20 минути, но ние трябва да бъдем спокойни и търпеливи. Те са отбор с много качества и е важно ние да вкараме първи. Това е ключът към победата", каза още селекционерът.