Бразилия спечели Група „Е” и се класира за директните елиминации на Мондиала в Русия, след като надви Сърбия с 2:0 в последната си среща от груповата фаза.

„Селесао” отново не впечатли кой знае колко с представянето си, но като цяло не се наложи да чака до последния момент, за да стигне до успеха.

Паулиньо вкара първото попадение в срещата в 36-ата минута и по този начин даде аванс на родината си, а в 67-ата минута Тиаго Силва оформи крайния резултат.

След този мач Бразилия е лидер с актив от 7 точки, а сърбите финишират като 3-и в групата с 3 точки и отпадат от турнира.


Срещата започна с добро темпо от страна на бразилците, които създадоха страхотен шанс още на старта, но реферът отсъди засада.

В следващите минути определено в играта на „Селесао” не се получаваше нищо и си личеше, че тимът играе под огромно напрежение.

В 10-ата минута Марсело се контузи, което бе допълнителен шамар за Тите, който има кадрови проблеми и с други играчи.

В 25-ата минута все пак обаче Неймар бе близо до гола, но Стойкович спаси удара му от близка дистанция, който бе насочен към далечната греда.

Броени минути след това Жесус навлезе в наказателното поле и финтира противников играч, а след това опита удар от близка дистанция, но Миленкович успя да блокира топката.

Все пак Бразилия стигна до гол в 36-ата минута, когато Паулиньо бе изведен сам срещу вратаря от Коутиньо и го прехвърли елегантно от близка дистанция.

Второто полувреме започна доста мудно и през първите минути нямаше нищо интересно пред двете врати.

В 58-ата минута Неймар излезе на чудесна позиция сам срещу вратаря, но Стойкович спаси вратата си по чудесен начин.

Броени минути след това Рукавина центрира в наказателното поле, а Алисон изби топката със сетни сили. Тя попадна на главата на Митрович, който обаче намери право тялото на Тиаго Силва. 

В 65-ата минута Митрович имаше нов страхотен шанс да вкара, но и този път ударът му бе отразен. Този път Алисон се справи доста добре. 

Точно две минути след това Тиаго Силва засече с глава на близката греда страхотно центриране в наказателното поле и без проблеми матира противниковия страж.

В 72-ата минута Филипе Луис отправи страховит удар от дистанция, но Стойкович се представи страхотно и изби топката в ъглов удар. 

В 90-ата минута Неймар можеше да отбележи, но ударът му от малък ъгъл бе париран от Стойкович. 

До самия край на мача нямаше интересни положения пред двете врати.

СЪРБИЯ – БРАЗИЛИЯ 0:2
0:1 Паулиньо 36
0:2 Тиаго Силва 67

СЪРБИЯ: Стойкович, Коларов, Рукавина, Великович, Миленкович, Матич, Тадич, Костич (83 - Радонзич), Милинкович-Савич, Ляич (75 - Радонджич), Митрович (88 - Йович)

БРАЗИЛИЯ:  Алисон, Жоао Миранда, Тиаго Силва, Фагнер, Марсело (10 – Филипе Луис), Паулиньо, Коутиньо (80 - Ренато Аугусто), Каземиро, Вилиан, Неймар, Габриел Жесус