Галерия

"Гордея се с това, което постигнахме. Като треньор работата ти се състои в това да вдъхновиш играчите, да им позволиш да разгърнат потенциала си и да постигнат успех", бяха първите думи на селекционера на Англия Гарет Саутгейт след загубата от Белгия с 0:2 в мача за 3-ото място.

"Беше труден мач, играхме срещу един от най-силните отбори в света. През второто полувреме момчетата без умора продължаваха да атакуват, създаваха възможности за гол. Но винаги има проблем, когато срещу теб е такъв бърз отбор, майстори на контраатаките. Отлично се представиха Стоунс, вратарят Пикфорд."

"Ние нямаме илюзии по отношение на качествата на нашия отбор. Смятам, че съвсем малко не ни достигна, за да попаднем в първата тройка на света. Но не мога да искам повече от играчите."

"Днес играхме седми мач за кратък период от време. Отборът емоционално и физически беше изцеден. Нямаме право да съдим Хари Кейн само от днешния мач. Смятам, че като капитан той ръководи нашия колектив много добре. Да, разбирам как някои ме атакуват, че сме имали лека група. Да, не беше най-тежката на Световното, но не променя факта, че бяхме съвсем близо до бронза днес. Можехме да го постигнем.