Панама - Тунис, мач от група G на световните финали, Саранск, "Мордовия Арена", 21:00 часа, съдия Наваф Шукралах (Бахрейн)
 
Вероятни състави:
Панама: Пенедо, Мачадо, Балой, Торес, Дейвис, Барсенас, Авила, Гомес, Годой, Родригес, Техада
Тунис: Матлути, Нагес, Баналуан, Мериа, Маалул, Хауи, Скири, Саси, Бен Юсеф, Хазри, Слити
 
Прогноза
 
Панама и Тунис ще се опитат да завършат по позитивен начин световните финали, когато излязат един срещу друг за последния си мач в Саранск. И двата тима загубиха мачовете си до момента, което разбира се бе очаквано и сега ще играят само за честта си.
 
За абсолютния дебютант от Централна Америка резултатите бяха напълно очаквани, така че те ще се хвърлят здраво в стремежа да вземат историческа първа точка.
 
Африканците измъчиха повече Англия, но реално класата им отстъпва на големите отбори в групата. Все пак те изглеждат като фаворит в този мач и изглежда, че имат отличен шанс да прекъснат серията си от 13 поредни мача без успех на финали, която датира още от 1978-а година.
 
"Групата ни бе трудна и в първите си два мача играхме срещу отбори, които са по-добри от нас. Сега обаче трябва да бием Панама и да вземем първа победа на Мондиал от 40 години" заяви защитникът Хамди Нагес.
 
Панамците пък отново ще се наслаждават на преживяването. "Ние правим история и можем да служим за пример на страната си за в бъдеще" заяви селекционерът Ернан Дарио Гомес.
 
Тунизийците може би ще заложат на третия си вратар Аймен Матлути, след като и вторият Фарук Бен Мустафа се контузи. Дилан Брон е контузен за африканците, а Мурийо и Купър са наказани за Панама.
 
Тимът от Централна Америка ще се стреми да бъде по-солиден в защита, след  като до момента допусна 9 гола от 13 точни удара. Тунизийците също не изглеждат много добре в отбрана, но в нападение имат Уаби Хазри, който може да направи разликата.
 
Резултат: Панама - Тунис   1:3