Тунис прекъсна 40-годишното чакане за победа на световно първенство, след като обърна Панама и спечели с 2:1 в Саранск двубоя без значение. Африканците нямаха успех от 1978-а година, но сега прекъснаха серията си от 13 поредни двубоя без триумф и приключват с 3 точки. 

Уаби Хазри бе големият герой, след като се отчете с гол и асистенция, а Тунис направи обрат, за да успее да спечели. Тимът от Централна Америка водеше на почивката, но като цяло тунизийците бяха по-добри и заслужено спечелиха, за за да оставят панамците без точка при дебютното им участие на финали. 

И в двата състава очаквано имаше по няколко промени от предишните им мачове, като те бяха 4 за Панама и цели 6 за Тунис, което разбира се не бе изненада. 

Тунизийците започнаха с по-голямо самочувствие и владение на топката, като в 5-ата минута Слити подаде опасно пред вратата, където обаче Бен Юсеф не успя да засече. Панамците чакаха своите моменти на контраатака. 

Африканците продължиха да имат инициативата, но трудно създаваха чисти положения. Хазри стреля неточно, след това опит на Бен Юсеф бе блокиран, а в 19-ата минута Бедуи засече с глава, но твърде слабо. 

Последваха минути, в които не се случваше нищо опасно. В 33-ата обаче, Панама неочаквано поведе. Тимът от Централна Америка се задържа по-дълго в половината на съперника, Хосе Луис Родригес стреля от дистанция, получи се рикошет в Мериа и топката спря в мрежата на Матлути. 

Тунис опита да отговори и в 39-ата минута Бес Юсеф стреля много опасно с глава, но на сантиметри от далечния ъгъл. Малко след това Хазри засече от воле, но високо над вратата. До почивката звездата на Тунис имаше още един шанс, но Пенедо спаси и така паузата дойде при аванс за Панама. 

Скоро след нея обаче, африканците изравниха. Хубава атака на тима изведе Хазри вдясно, той подаде пред вратата, където останал сам Бен Юсеф нямаше как да пропусне. Минутка след това голмайсторът можеше да направи обрата пълен, но ударът му бе спасен от Пенедо. 

Така или иначе африканският тим действаше много добре и в 65-ата минута логичното се случи. Поредната атака завърши с подаване на Хадади към свободния Хазри, който на празна врата естествено, че отбеляза. 
 
Последваха малко по-спокойни минути, въпреки че Панама се активизира и опита да изравни. Барсенас дори вкара с далечен шут, но още преди удара имаше сигнал за нарушение, така че попадението логично не бе зачетено. 
 
Тунизийците не действаха съвсем концентрирано в защита, но и съперникът им не можеше да накаже тези неточности. В самия край Годой получи възможност да изравни и стреля от въздуха, но покрай вратата и така Тунис спечели.  
 
Панама - Тунис 1:2
 
1:0 Родригес 33
1:1 Бен Юсеф 51
1:2 Хазри 66
 
Панама: Пенедо, Мачадо, Р. Торес (56 Техада), Ескобар, Овале, Гомес, Родригес, Годой, Авила (81 АройоСл), Барсенас, Г. Торес (46 Къмингс)
Тунис: Матлути, Нагес, Бедуи, Мериа, Хадади, Скири, Бен Юсеф, Шаали, Саси (46 Бадри), Слити (75 Халил), Хазри (89 Срафри)