Полша напусна Мондиала с гордо вдигната глава, след като надви Япония с 1:0 в последната си среща от Група „Н” на турнира.

Този мач можеше да бъде фатален за „самураите”, но те получиха помощ от Колумбия, чийто тим надви Сенегал в другата среща от групата.

Така японците се класират на директните елиминации като втори в групата с актив от 4 точки.

Полша пък финишира на последната 4-а позиция с актив от 3 точки.

Единственото попадение в днешната среща иначе бе дело на Беднарек, който се разписа в 59-ата минута на мача.


Срещата започна с добро темпо и през първите минути  и двата отбора създадоха добри атаки, но голове така и не паднаха.

В 12-ата минута японците създадоха добър шанс, след като Оказаки засече с глава центриране на Нагатомо, но топката излезе в аут.

Точно две минути след това домакините създадоха и още по-добро положение. Муто отправи страхотен удар от дистанция, но Фабиански бе на мястото си и спаси вратата си.

В 16-ата минута японците стигнаха и до нов точен удар, но и тупалката на Сакаи бе отразена от стража на Полша.

През следващите минути играта се пренесе в средата на терена и интересните възможности липсваха.

В 32-ата минута Полша бе на косъм да открие резултата, но Кавашима с върха на пръстите си изби удар на Гросицки, който бе на косъм да влезе в долния ъгъл.

Азиатците отвърнаха с хубав удар на Усами от малък ъгъл, но Фабиански парира топката, като до края на полувремето нямаше повече положения.

Второто полувреме започна леко мудно и през първите минути от него нямаше никакви кой знае колко фрапантни шансове пред двете врати.

В 57-ата минута Макино опита атрактивен ножичен удар към вратата на Фабиански, но топката излезе встрани вратата.

Точно две минути след това Беднарек откри резултата за Полша, след като засече с крак от близка дистанция прекрасно центриране от фаул на Курзава и матира Кавашима.

През следващите минути японците дадоха всичко от себе си в опит да стигнат до изравнителен гол.

В 65-ата минута Желински можеше да застраши сериозно вратата на противника, но ударът му се отби в тялото на противников бранител.

Японците постоянно опитваха да създадат нещо интересно, но определено напрежението им дойде в повече и отборът така и не успя да направи нищо.

В 75-ата минута Левандовски бе на косъм да удвои, но от близка дистанция сам срещу вратаря пропусна страхотен шанс.

До края нямаше повече голове. 

ЯПОНИЯ – ПОЛША 0:1
0:1 Беднарек 59

ЯПОНИЯ: Кавашима, Нагатомо, Сакаи, Макино, Йошида, Шибасаки, Усами (65 – Инуи), Ямагучи, Оказаки (47 – Осако), Муто (82 - Хасебе)

ПОЛША: Фабиански, Йедрежчук, Беднарек, Глик, Березински, Горалски, Криховяк, Гросицки, Желински (78 - Теодорчик), Курзава (78 - Пешко), Левандовски