Футболните фенове на световното първенство получиха добра новина - бирата няма да свърши! Руският съюз на пивоварите обяви в четвъртък за ДПА, че недостигът на бира на някои места е изолиран случай и място за притеснения няма.

Ресторанти в руската столица Москва отбелязаха рязък скок на продажбата на бира от началото на световното първенство, а доставчиците се затрудняват с бързото й набавяне. Собственикът на бар Хасан Хатер дори добави, че му се налага и сам да доставя бира в Jim & Jack's (б.а.- игра на думи от брандовете за уиски Jim Beam и Jack Daniel's). 

"Доставчиците не могат да ме снабдят с бира достатъчно бързо. И това важи за целия град. Днес ще ходя до склад за втори път", каза той.

Маркетинговият директор на руския филиал на производителя Анхойзер-Буш - Константин Тамиров, заяви пред вестник Комерсант, че продажбата на бира е нараснала значително. Компанията обаче има бира в запас и скоро тя ще бъде пусната в продажба.

Миналата година продажбите на бира в Русия спаднаха с пет процента, но и за това си има обяснение - забраната за продажба на бутилки от 1.5 литра или повече. Те бяха особено популярни сред местното население.