Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов назова ключовите причини за загубата на "лъвовете" от Иран с 1:3 гейма на световното първенство по волейбол.

"Трябва да отдадем заслуженото на Иран. Изиграха много стабилен мач, с много по-малко грешки от нас. Ние бяхе много нервни, докато те бяха спокойни и действаха методично.

Най-големият проблем ни беше сервисът - по време на тренировката нещата вървяха, но по време на мача допуснахаме много грешки. Те имаха отлично посрещане, а Маруф доказа, че е невероятен разпределител. Той показа класа, знаеше какво да прави във всеки един момент, отлично променяше начина, по който Иран атакуваше по всяко време.

Не ни се получиха някои неща, особено от по-младите момчета, които нямат достатъчно опит. Прекалено много мислехме за грешките си, което доведе до разконцентриране. Няма време да преживяваме загуба - щом излезем от залата, забравяме.

Следват мачове с Пуерто Рико и Куба, като се надявм да вземем и двата мача, за да можем да влезем добре срещу световния шампион Полша", каза Константинов пред БНТ. 

Следващата среща на националния ни отбор е в петък вечер срещу Пуерто Рико.