Ръководството на Българската федерация по волейбол ще вземе решение относно това дали да предложи нов договор на Пламен Константинов да остане начело на националния ни тим в края на октомври. Вчера Управителният съвет на централата не се е събрал, но по информация на „Тема спорт" Гибона е имал разговори с хора от федерацията.


Те обаче не са били конкретно насочени към това дали ще продължи да води България и след Нова година. Членове на УС на БФВ съобщиха, че ще се съберат в края на октомври, когато вече ще изискат от двамата национални селекционери - Константинов и Иван Петков, отчет за свършената работа тази година и получените резултати, съответно от световните първенства за мъже и жени.

Мондиалът при дамите в Япония започна днес сутринта и ще приключи на 20 октомври. Едва след неговия край ще има и яснота по казуса за нов треньор в мъжкото направление. Не се очаква да има смяна на Петков при дамите предвид отличното представяне на лъвиците през лятото в Европейската лига и класирането за Лигата на нациите догодина.

Преди минути обаче България отстъпи с 0:3 от дамите на  Италия на старта на световното в Япония.