Събрание на Управителния съвет на БФВ днес ще определи бъдещето на Пламен Константинов начело на националния отбор. Източници на „Тема Спорт" разкриха, че е твърде вероятно в петъчния следобед ръководителите на родната волейфедерация да се съберат и да гласуват дали да бъде предложен нов договор на Гибона, или да се вземе решение България да има нов селекционер след 11-ото място на "домашното" световно първенство в партньорство с Италия.

Както е известно, контрактът на Константинов бе до края на Мондиал 2018 и след като тимът ни не успя да се класира за битките от Топ 6 на Апенините, броженията за смяна на наставника на Локомотив Новосибирск се засилиха. Ако подобно съвещание действително се състои днес, то първа и вероятно единствена точка от дневния ред ще бъде именно изборът със или без Пламен Константинов националният отбор да гони олимпийска квота за Игрите в Токио 2020. Скандалът с либерото Владислав Иванов, напуснал неочаквано лагера на лъвовете дни преди старта на световното, отвори отново темата за твърдия и чепат характер на Гибона и за неумението му да мели брашно с лидерите на тима.

Унинието в тима ни след пораженията от САЩ и Канада във втората групова фаза пък премина в съжаление за неучастието на редица опитни имена, начело с Матей Казийски и Цветан Соколов. Така нищо чудно мачът с Кленовите листа да се окаже последен за Константинов като селекционер на България. За 4 години и 3 месеца начело на лъвовете Гибона записа 35 победи и 43 загуби, като най-доброто постижение на тима в този период е четвъртото място на Европейското първенство в София през 2015 г.